Ecclestone verbaast over mislukken Grote Prijs in London

F1-paus Bernie Ecclestone zegt verbaast te zijn over de desinteresse van de Britse overheid voor de Formule 1.

Allereerst vindt hij het opzienbarend dat het project om de Grote Prijs van Groot-Brittanië naar London te halen mislukte wegens een tekort aan financiële steun.

"Alles was in orde gemaakt in London. Het zou doorgaan, het was slechts een kwestie vanwaar het geld zou komen. Het zou een veel kleiner bedrag zijn dan wat men uitgeeft aan de Olympische Spelen. Vanuit een zakelijk standpunt, en gezien de opbrengst van een GP, begrijp ik gewoon niet dat er geen steun komt."

De Grote Prijs van Groot-Brittanië zal dus zoals gewoonlijk doorgaan in Silverstone. Ook over dit circuit is Ecclestone niet tevreden. Hij dreigde er de afgelopen jaren meermaals mee om, na het aflopen van de overeenkomst in 2009, de GP van Groot-Brittanië van de kalender te schrappen.

"Groot-Britanië zou het hart van de Formule 1 moeten zijn maar ons circuit staat onderaan de lijst. Met een klein percentage van wat de overheid verspilt aan de Olympische Spelen zouden ze Silverstone kunnen steunen."

In juli stelde de British Racing Drivers’ Club een project voor om het circuit van Silverstone te vernieuwen. De minister van sport, Gerry Sutcliffe, liet eerder deze maand weten dat hij het project steunt maar dat de overheid het project niet financieel wil steunen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print