Ecclestone verduidelijkt controversiële uitspraken

Bernie Ecclestone heeft z’n uitspraken van vorige week over de  racistische boodschappen van Spaanse fans verduidelijkt aan de vader van Lewis Hamilton.

Voor de Grote Prijs van Brazilië raakte bekend dat er op een Spaanse website harde taal werd gebruikt tegen Hamilton. Doodsbedreigingen en racisme waren duidelijk aanwezig. Bernie Ecclestone vertelde vorige week echter dat de uitspraken meer als grap bedoeld waren en dat iedereen mag supporteren voor wie en op welke wijze hij wil.

Die uitspraken schoten echter bij heel wat mensen in het verkeerde keelgat en een organisatie die strijd tegen racisme eiste het ontslag van Ecclestone. Volgens de Brit is er echter geen vuiltje aan de lucht en hij sprak met vader Hamilton om de uitspraken te nuanceren.

"Ik ben goed bevriend met Lewis en z’n vader. Anthony (vader van Lewis nvdr.) begrijpt wat ik bedoelde en er is geen enkel probleem. Ik denk niet dat iemand mij kan beschuldigen van racisme. Vele mensen hebben me zelfs bedankt omdat ik Lewis Hamilton in de Formule 1 heb geholpen."

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023