Special: Dagboek Nikki Swannet: Philips F1 Get Closer Challenge

Verslag Nikki Swannet, Philips get closer challenge UK final

Nikki Swannet was de Belgische Finalist van de Philips F1 Get closer Challenge.

Zondagochtend 2 november. De dag van de finale was aangebroken, natuurlijk zat ik vol met zenuwen en stress. Het was de eerste keer dat ik België samen met familie en vrienden achter moest laten voor zo een lange tijd. Wanneer ik in de vertrekhal van Zaventem aankwam, stond Anneleen Van Troos, media relations officer van Philips, me al op te wachten. Eventjes later kwam ook Laurent Dosogne, manager of customer marketing, samen met een journalist aan.
Nu was het tijd om te vertrekken.

Rond 14 uur locale tijd kwamen we in Engeland aan. Twee chauffeurs stonden ons op te wachten om ons naar een verzamelplaats te brengen. Ik kon mijn ogen niet geloven waar we nu zouden belanden. Het Radison SAS hotel naast de vlieghaven van Heathrow. Daar moesten we ons aanmelden en kregen we een licht ontbijt.

Eens alle finalisten hun papierwerk in orde hadden gebracht vertrokken we richting het definitieve hotel waar we onze dagen in Engeland gingen doorbrengen. De rit duurde 2 uur, maar de eindbestemming was het wachten meer dan waard. Horwood house, zo heette ons hotel, zeer mooi en typisch Engels.

Nadat we ons hadden ingecheckt gingen we naar de kamer, waar ik weeral mijn ogen niet kon geloven. Op het bed lag een racepak volledig met Philips en AT&T- Williams reclame en zelfs onze naam erop. Ook lag het volledige weekprogramma klaar. Ik nam al snel een klein piepje erin.

Die nacht ben ik vroeg gaan slapen want om 6:50 uur in de ochtend moesten we klaarstaan om te vertrekken naar Palmersport. Maar niet te vergeten, het was de GP van Brazilië dus gingen we allemaal in de lounge room kijken hoe Hamilton wereldkampioen ging worden. Daarna hebben we nog een avondmaal gehad en recht naar bed.

Maandagochtend, we vertrokken naar Palmersport. Natuurlijk was ik zeer nieuwsgierig maar ook zeer zenuwachtig. Palmersport is een bedrijf waar je een race ervaring kan opdoen met allerlei verschillende racewagens. Het werd een zeer belangrijke dag. De instructeurs van Palmersport moesten de 3 finalisten zoeken voor de verdere afloop van de wedstrijd. Naar de nodige uitleg van veiligheid en circuits, werden we ingedeeld in groepen, en vervolgens nog eens ingedeeld in groepen van 2.

Ik zat gelukkig bij onze Noorderbuur in de groep (Nederlander). Moest het nodig zijn dat ik in het Nederlands iets zou willen zeggen dan kon ik dit ook. De instructeur wou met mij eerst beginnen, dit omdat ik toch wat kart-ervaring heb en ook een beetje kennis van een formule Renault 1600 heb.

De eerste wagen waar ik mee op het circuit ging was een Renault Clio 2.0 liter met 205 bhp.
Het was een echte cup wagen. De bediening van de versnellingen stonden aan het stuur. Ik zat vol spanning toen ik het circuit opging, maar het verliep zeer goed zei mijn coach.

Na 6 laps mocht ook de Nederlandse finalist op het circuit. Terwijl ik mij ondertussen concentreerde op de volgende 6 laps die ik mocht gaan doen.
Die verliepen zo vlot dat mijn instructeur pas op het einde van de stint mij proficiat wenste en zei dat ik een enorm goede auto beheersing heb en zeer kalm ben . Natuurlijk waren dit de woorden die mij zoveel moed en vertrouwen hebben gegeven, dat de rest van de dag zeer rustig en kalm zou verlopen.

Na de Clio mochten we met een Caterham gaan rijden,286 bhp, 490 kg, een open roadster en achterwiel aangedreven. Het circuit was redelijk vochtig dus snelle tijden zaten er niet in.
Ik heb gewoon laten zien aan mijn coach dat ik de wagen onder controle had,en weeral was hij zeer tevreden en zei tegen mij”well done Nikki,well done nice car handling”. Mijn hoop om de winnaar te kunnen zijn vergrootte met de minuut.

Maar het was al midda

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023