Ecclestone werkt niet mee aan kostenbesparing

Max Mosley heeft laten weten dat hij achter de mening van de teams staat en dat er inderdaad een hogere bonus moet zijn aan het einde van het seizoen. De FOTA was al bezig met de onderhandelingen over de kostenbesparingen in de sport en ook dat zou hoog tijd worden. Wat het Honda-team betreft komen die onderhandelingen te laat want de Japanse renstal komt niet terug op haar beslissing en zal niet meer op de grid verschijnen in 2009. Max Mosley ziet momenteel wel al in dat elk team beter moet vergoed worden en dat met een minimum van 50 miljoen dollar.

"De FIA zou wel eens tot een akkoord kunnen komen met de FOTA en in de toekomst de winst beter verdelen. We zouden ervoor kunnen zorgen dat 12 teams op de grid zeker zijn van 50 miljoen dollar", aldus Mosley.

Bernie Ecclestone ziet dan weer sterk op tegen een eventueel nieuwe regeling. Hij wil zich aan de huidige overeenkomsten houden en op die manier meer geld in eigen zak stoppen. Ooit vertelde ikzelf in een opinie voor deze site dat één der oudere takken in de boom er wel eens voor zou kunnen zorgen dat de kleine blaadjes ook niet overleven. Ecclestone is de grootste tak op dit moment en lijkt goed op weg. Wij zijn de kleine blaadjes en hebben als het zo voort gaat weldra geen F1 meer op het scherm.

"We hebben een overeenkomst en daarin staat ieders deel beschreven. Ik beslis zelf wat ik doe met mijn deel", aldus Ecclestone.