Eddie Jordan: “De uitspraken van Toto Wolff zijn bot en gemeen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-teambaas Toto Wolff liet onlangs optekenen dat zijn team de bal misgeslagen heeft met het concept van de W14 maar die uitspraken omschrijft Eddie Jordan als “bot en gemeen”.

Na de GP van Bahrein liet Toto Wolff optekenen dat het zero sidepod-concept Mercedes dit jaar ook geen prijzen zou bezorgen en dat het team de verkeerde weg was ingeslagen. Mercedes liet weten dat het dit seizoen nog met radicale updates op de proppen zou komen en in een open brief aan de fans liet ze ook weten dat er niet met de vinger gewezen wordt naar bepaalde personen of delen van het team.

Maar Eddie Jordan ziet dat enigszins anders, hij vindt dat Toto Wolff met zijn uitspraken duidelijk het designteam van Mercedes viseert en dat hij zelf de verantwoordelijkheid van zich afschuift.

“Hij is de CEO, de grote baas. De verantwoordelijkheid ligt bij hem, dit is gebeurd onder zijn toezicht,” aldus Eddie Jordan in zijn ‘Formula For Success’ podcast.

“Iemand de schuld geven in zijn designteam is eigenlijk gemeen, het is echt bot. Ik hoor dat niet graag want hij is de man die moet opstaan en de klappen incasseert.”

“Hij moet zeggen: ‘Dit is mijn team en mijn mensen. Momenteel zijn we er niet in geslaagd om de klus naar behoren te klaren maar er liggen andere tijden in het verschiet en dan zullen we veel sterker zijn dan in 2022.’”

Maar ondanks zijn kritiek denkt Jordan wel dat Wolff de juiste man is om Mercedes door deze moeilijke tijden te loodsen.

“Toto is sterk genoeg, groot genoeg en mans genoeg om de problemen aan te pakken en uiteindelijk op te lossen.”