Lewis Hamilton ontkent geruchten: “Geen plannen om Mercedes te verlaten”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De voorbije dagen doken er geruchten op dat Lewis Hamilton in die mate teleurgesteld was over de performance en beslissingen van Mercedes dat hij zou overwegen om Mercedes te verlaten. In Jeddah sprak Hamilton die geruchten in de aanloop naar de GP van Saoedi-Arabië tegen.

Na een bijzonder moeilijk seizoen voor Mercedes en Hamilton vorig jaar is ook het nieuwe F1-seizoen dit jaar erg teleurstellend begonnen. Dit leidde tot speculaties dat Lewis Hamilton mogelijk zou besluiten om Mercedes te verlaten. De geruchten kwamen er omdat de contractbesprekingen voor een verlenging van het contract van Hamilton gepauzeerd zouden zijn.

Vooral de uithaal van Hamilton dat Mercedes bij de ontwikkeling van de Mercedes W14 niet naar hem zou geluisterd hebben zorgde voor heel wat speculaties. Hamilton ontkent echter dat er concrete plannen zijn om Mercedes te verlaten.

“Achteraf bekeken, wanneer je terugkijkt, dan waren het niet de beste woorden om te zeggen,” gaf Hamilton toe. “Maar uiteraard zijn er momenten dat je niet akkoord bent met leden van het team maar het is belangrijk om te blijven communiceren, we zullen blijven communiceren.”

“Ik geloof nog steeds voor de volle 100 procent in het team. Het is mijn familie en ik ben hier al erg lang, ik heb dan ook geen plannen om ergens anders naartoe te gaan.”