Eddie Jordan gelukkig buiten de F1 paddock

Het is moelijk te geloven dat de naam "Jordan" al 2 jaar uit de Formule 1 verdwenen is. Het team werd in 2005 verkocht aan Alex Schnaider en veranderde in 2006 in MidlandF1. Nadien werd het Spyker en volgend seizoen rijdt het team met de naam Force India.

Eddie Jordan zal er niet van wakker liggen. De oprichter en toenmalige teambaas is blij dat hij niet meer in de Formule 1 wereld zit.

"Ik ben blij dat ik uit de Formule 1 ben. Het voorbije jaar ging het meer over politiek dan over racen. Het is een fascinerende wereld maar het is echt veel beter om het van buitenaf te bekijken. God het was hard werken."

Het Jordan F1 team was actief tussen 1991 en 2005 en behaalde 2 pole posities, 2 snelste racerondes en 4 overwinningen. De laatste dateert al van 2003 toen Fisichella de knotsgekke Grote Prijs van Brazilië won. Eddie Jordan is terecht trots op wat hij als privé team heeft bereikt.

"Toyota en Honda geven miljarden uit en komen amper op het podium. Kunnen ze een race winnen? Bijna geen kans, maar wij wonnen Grote Prijzen. In de voorbije 25 jaar zijn er maar 5 teams die meerdere races gewonnen hebben. Dat zijn Ferrari, Mclaren, Williams, Renault en Jordan. Dat is een feit en ik ben er zeer trots op."

Jordan is op dit moment voorzitter van de Rally Ireland Mangement Limited en organiseert dit weekend de Rally van Ierland.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner