“één tot drie pitstops tijdens GP van China”

Volgens Pirelli zullen de meeste teams twee of drie pitstops doen tijdens de GP van China, al is ook één pitstop perfect mogelijk.
Na de eerste oefensessies concludeert Paul Hembery, de motorsportdirecteur bij Pirelli, dat de topteams waarschijnlijk drie pitstops zullen maken terwijl sommige andere teams slechts twee pitstops zullen maken.

Hembery acht het zelfs voor mogelijk om slechts één pitstop uit te voeren. Hij denkt dan vooral aan het team van Sauber, dat zich laat opvallen door het beperkt aantal pitstops dat het doet.

“Wat we tot nu toe zien is dat de bandenslijtage hier stukken minder is dan in Sepang,” aldus Paul Hembery tegenover Autosport.

“Met de harde banden konden we op vrijdag ongeveer twintig ronden doen, terwijl we op de zachte band ongeveer dertien ronden konden doen. Dat suggereert ook dat sommigen teams tijdens de race voor een éénstopper kunnen kiezen, een erg agressieve strategie met één pitstop.”

Hembery weet ook een humoristische opmerking te geven met betrekking tot Sauber, het team waarvan hij verwacht dat het mogelijk op zondag slechts één pitstop zal doen.

“Perez zal me mogelijk problemen laten krijgen met Bernie (Ecclestone) door maar één pitstop te maken,” zei een ontspannen Paul Hembery.

Hembery verwijst daarmee naar het feit dat er dan minder pitstops gebeuren en dat dit net ook één van de spektakelwaarden binnen de sport is.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}