Ferrari boekt progressie met temperatuurprobleem banden

Ferrari ondervindt vooral tijdens de kwalificatie problemen doordat het niet voldoende temperatuur in haar banden krijgt. In China boekte de renstal op dat vlak alvast vooruitgang.
Eerder deze week was er nog een crisisoverleg bij de Italiaanse renstal in Maranello maar nu moet er al opnieuw volop gepresteerd worden in China. Volgens Fernando Alonso is Ferrari mogelijk beter in China omdat het progressie geboekt heeft met het temperatuurprobleem dat het had met de banden.

“Ik denk dat het vandaag al een stuk beter was,” zei Alonso tegen de aanwezige pers.

“In Australië hadden we vooral een probleem bij het op temperatuur brengen van de banden. Zelfs in Maleisië was de eerste ronde met de harde banden niet de snelste. Omwille van welke reden dan ook was het hier vandaag stukken beter.”

Ook voor de kwalificatie moet dit voor Ferrari mogelijkheden bieden, aangezien net dat onderdeel tot nu toe het zwakke punt is.

“Hier verloopt het op temperatuur brengen van de banden stukken beter dan tijdens de voorbije twee raceweekends. Dat moet voor mij en Felipe mogelijkheden bieden tijdens de kwalificatie en de race.”

Afwachten of het Ferrari morgen kan helpen tijdens de kwalificatie en zondag tijdens de race. De tweede oefensessie vandaag was niet echt een succes met een 6de tijd voor Massa en 14de tijd voor Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
image