“Een vertrek van Adrian Newey en Max Verstappen bij Red Bull is niet ondenkbaar”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De commotie die de ‘zaak Christian Horner’ momenteel veroorzaakt kan er volgens voormalig F1-piloot Ralf Schumacher voor zorgen dat Max Verstappen en Adrian Newey Red Bull verlaten. Red Bull moet volgens Schumacher zo snel mogelijk de rust laten terugkeren als het haar sleutelfiguren wil behouden.

Red Bull mag tijdens de GP van Bahrein dan wel een dubbeloverwinning behaald hebben, volgens Ralf Schumacher werd er bij Red Bull duidelijk niet al te uitbundig gevierd. Er valt duidelijk onrust te bespeuren in het team en dat is niet goed voor de toekomst.

“Het spreekt voor zich dat Max Verstappen niet zeer enthousiast was na zijn overwinning,” vertelde Schumacher tegenover ‘Sky Duitsland’. “De hetze is nog niet voorbij. Iedereen moet zich bij elkaar verontschuldigen of iemand moet vertrekken. In dit geval is de schade tegenover het merk enorm groot.”

“Er is zoveel commotie. Ik kan me inbeelden dat Verstappen zegt dat hij ergens anders naartoe gaat. De structuur van een team is erg fragiel. Wanneer zoiets bij Red Bull gebeurt dan kan alles zeer snel in elkaar storten.”

Volgens Ralf Schumacher bestaat ook de kans dat Adrian Newey het team verlaat. Newey is volgens Schumacher iemand die gewoon in alle stilte snelle wagens wil bouwen en die niet in de belangstelling wil staan, laat staan bij dergelijke commotie betrokken wil geraken.

“Voordat ik Newey en Verstappen verlies zou ik proberen om een oplossing te vinden. De rust moet terugkeren in het team,” aldus Schumacher.”

Volgens verschillende geruchten wordt Max Verstappen zelfs al gelinkt aan een eventuele overstap naar Mercedes. Volgend jaar komt daar immers het racezitje van Lewis Hamilton vrij die naar Ferrari vertrekt. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff reageerde alvast door te stellen dat je om kampioen te worden vooral de snelste wagen moet hebben.

“Red Bull heeft de snelste wagen en volgens mij zal dat altijd de prioriteit zijn,” aldus Wolff.

De kaarten in het F1-spel zijn duidelijk geschud maar hoe het spel afloopt, dat zullen de komende dagen, weken of zelfs maanden moeten uitwijzen …