Eerste punten zijn magere troost voor Schumacher

Michael Schumacher en Mercedes GP behaalden vandaag hun eerste punten van het seizoen, tot zover het goede nieuws.
Want bij Mercedes GP zakte men volledig door het ijs in de hitte van Sepang. De wagen is gewoonweg niet snel genoeg. De race begon nochtans goed voor de renstal.

Michael Schumacher startte erg goed en kon enkele plaatsen goedmaken. Vervolgens liep het tijdens de wirwar van pitstops echter mis en geleidelijk aan zakte de Duitser dieper weg in het rijdersveld. Uiteindelijk kon de Duitser twee punten behalen dankzij zijn negende plaats, maar dat was deels te danken aan de uitval van Vitaly petrov.

“Wat we moeten concluderen is dat we tijdens de race, in vergelijking met de kwalificatie, nog te langzaam zijn, dit terwijl we ook daar al een seconde achterop hinken. Daaraan moeten we werken, dat weten we.” vat Schumacher de situatie goed samen.

“We kunnen duidelijk stellen dat we een bocht te traag zijn. Ik hoop dat we tijdens de kwalificatie op het niveau van Ferrari kunnen komen. Mocht de wagen goed gefunctioneerd hebben op zaterdag, dan hadden we kunnen tonen dat we dat niveau konden halen.”

Over teamgenoot Nico Rosberg kunnen we al niet veel beters zeggen. In tegenstelling tot Schumacher reed de jongste van beide Duitsers een geheel anonieme race en finishte hij op de negende plaats, meer dan een ronde achter winnaar Sebastian Vettel.

Het toont nog maar eens dat de snelheid bij Mercedes GP een heel stuk beter moet worden. Mercedes is maar een schim van zichzelf momenteel …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
image