Webber strand door KERS naast het podium

Mark Webber kende vandaag niet zijn beste race. Net voor de start ontdekte hij een probleem met KERS maar dat bleek niet van op de pitmuur op te lossen.
De Australiër kende een slechte start en moest ook nog vier keer van banden wisselen. Het resulteerde voor Webber uiteindelijk in een vierde plaats, net naast het podium dus.

“Het was een harde race.” aldus Webber. “Ik kende een slechte start en was niet competitief genoeg. Ik verloor mijn race door het gebrek aan KERS op de lange rechte stukken en het stuk na de tweede bocht.”

“In de eerste ronden probeerde ik sommige rijders voorbij te steken maar elke keer werd ik opnieuw ingehaald. Het was zeer moeilijk om van hen af te geraken. Het was een interessante race. We blijven leren. Het was ons dagje niet maar we moeten blijven pushen.”

“Ik denk dat Lewis (Hamilton) zeer snel in de problemen kwam met zijn banden. Ik wou zelf wat langer op mijn vierde setje blijven rijden. Dan was mijn laatste setje dat nog tot het einde goed was. Zo zou ik dan nog vol kunnen gaan en sommigen kwamen dan misschien nog in de problemen. Ik kwam toch nog vast te zitten achter Lewis en het zij zo.”
a:1:{s:9:”file_name”;s:15:”preview2224.jpg”;}
Vettel reed opnieuw bijna probleemloos naar de overwinning, al was het verschil met McLaren in Maleisië een stuk minder groot. KERS zorgt echter nog steeds voor twijfels binnen het team.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print