Eigen F1-wagen wordt betaalbaar

Voorl velen onder ons lijkt het nog onmogelijk om op bepaalde dag net als in je kinderdromen met je eigen F1-bolide naar een winkel te gaan. Het zou voor ons uiteraard onbetaalbaar blijven hoewel nu het Britse PF1 daaraan een einde wil stellen.

Bij PF1 kan je alvast zo een bolide bestellen voor 300 000 euro. Dit bedrag lijkt inderdaad enorm veel maar is nog steeds maar de helft van de kostprijs van bijvoorbeeld de Ferrari Enzo.

Paul Osborn over PF1: "Het hebben en houden van een Formule 1-auto is altijd een erg kostbare bezigheid geweest. Deze wagens zijn nu niet enkel meer weggelegd voor de echte rijken onder ons".

Je kan via PDF ook eventueel over het cicuit van Donnington beschikken na de aankoop van je bolide. Dat doe je aan 2500 pond per jaar. In dat jaar mag je slechts vier keer een bezoek brengen aan het circuit. Ook op Spa mag je hiervoor deelnemen aan vier wedstrijden.

Paul Osborn hoopt dat particulieren na verloop van tijd hun oude modellen zullen inruilen voor nieuwere. Zo worden de huidige wagens later nog betaalbaarder. Een soort van tweedehands F1-markt.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner