Eigenaar van Telenet overweegt in de Formule 1 te stappen

Liberty Global, de moederholding boven Telenet, overweegt om in de Formule 1 te stappen.
Liberty Global en Discovery Communication, een kabeltelevisiegroep uit de Verenigde Staten, overwegen om in de Formule 1 te stappen. Volgens berichten gisteren in de Amerikaanse en Britse media zouden beide partijen gezamenlijk CVC benaderd hebben. CVC is momenteel de grootste aandeelhouder in de Formule 1. Het bezit 35 procent van de aandelen van de Formula One Group. CVC wenste geen commentaar te geven op de berichtgeving.

Gezamenlijk zouden Liberty Global en Discovery Communication een belang van 49 procent in de Formula One Group willen verkrijgen. Aangezien CVC dus 35 procent bezit is het ook de vraag waar ze de eventuele overige 14 procent vandaan willen halen.

Opvallend is echter wel dat Lehman Brothers estate een mogelijke prooi kan zijn voor Liberty Global en Discovery Communication. Lehman Brothers estate moet tegen eind juni haar belang van 12,3 procent in de Formule 1 van de hand doen. Lehman was voor het failliet ging eigenaar van een groot deel van de aandelen in de Formule 1. Opmerkelijk is dat het dus steeds één van de grootste aandeelhouders in de Formule 1 is gebleven. Lehman Brothers estate kreeg bescherming tegen schuldeisers maar wil nu dus wel haar belang in de Formula One Group verzilveren.

Liberty Global zou dankzij een eventuele instap in de Formule 1 in verdere concurrentie komen met Rupert Murdoch. Murdoch wou in 2011 samen met Carlos Slim en een grote autoproducent zelf de controle verwerven over de Formule 1. Bovendien zou Liberty Global eventueel ook zijn voordeel kunnen doen met betrekking tot het eventueel verwerven van de uitzendrechten van de Formule 1.

Ook Liberty Global en Discovery Communications wilden volgens berichten in de Britse media geen commentaar kwijt.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}