Emotionele Christian Horner: “Mijn familie en kinderen worden geviseerd, het is genoeg geweest!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft in Saoedi-Arabië gereageerd op de recente gebeurtenissen rondom zijn persoon en de beschuldigingen die ten aanzien van hem zijn geuit. Horner reageerde op emotionele wijze en vindt dat het nu genoeg is geweest.

Het verhaal en de beschuldigingen ten aanzien van Red Bull-teambaas Christian Horner zijn ondertussen algemeen bekend. Het F1-nieuws wordt er al dagenlang door gedomineerd en ook zijn familie en naasten worden er volgens Horner slachtoffer van. Tijdens de persconferentie in Saoedi-Arabië kreeg Horner uiteraard veel vragen over heel de zaak.

“Het was een moeilijke periode,” antwoordde Horner op de vraag of hij zich zorgen maakte of heel de zaak zijn reputatie, en die van de vrouw die hem beschuldigt, beschadigt.”

“Ik ben getrouwd en ik heb drie kinderen en wanneer je kinderen geviseerd worden en ook jouw huwelijk in het vizier wordt genomen. Ik heb echter enorm veel geluk dat ik een prachtige familie heb en een vrouw die me enorm hard steunt.”

“Ik ben de enige die hierin genoemd wordt, dus ja, het is zeer, zeer uitdagend.”

“Wanneer er kinderen in betrokken geraken, families, ouders, enzovoort, dan is het niet mooi en de realiteit is dat er een klacht werd ingediend die op de meest professionele manier door de groep, niet door Red Bull Racing maar door Red Bull GmbH werd behandeld.”

“Ze hebben een onafhankelijk advocaat, één van de beste van het land, aangesteld en hij nam de tijd om al de feiten te onderzoeken, ze hebben al de betrokken mensen ondervraagd, net als andere belanghebbenden.”

“Hij heeft alles bekeken, hij heeft naar alle feiten gekeken en hij kwam tot het besluit dat de klacht werd afgewezen.”

“Wat mij betreft, wat Red Bull betreft, gaan we verder en kijken we naar de toekomst.”

Horner bedankte ook zijn vrouw Geri voor de steun die hij van haar krijgt, zeker de voorbije dagen.

“Mijn vrouw is een ongelooflijke steun tijdens heel deze zaak, net als mijn familie maar de inbreuk op mijn familie is nu genoeg. We moeten vooruit gaan en ons focussen op waarvoor we hier zijn.”

Christian Horner uitte tot slot ook nog kritiek op de manier waarop de media met heel deze zaak omgaat, hoe erover bericht wordt.

“Er wordt verschrikkelijk veel hierover bericht, alles wat er in de verste verte iets mee te maken heeft, maar we moeten naar de basis terugkeren: de klacht werd geuit, ze werd volledig onderzocht en afgewezen.”

“Vanaf dan moet je verder gaan, ik denk dat er ongelooflijk veel hiervan is gemaakt. Omwille van verschillende aspecten en redenen heeft de media hier veel interesse voor.”

“Ik vind het nu tijd om er een lijn onder te trekken.”