Esteban Ocon: “Al sinds september ben ik met de Alpine F1-bolide voor 2024 aan het testen”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Na een eerder teleurstellend seizoen 2023 is Alpine is al vroeg begonnen aan de ontwikkeling van de F1-bolide van 2024. Esteban Ocon laat weten dat hij zelfs als sinds september uitgebreid met de nieuwe wagen heeft getest in de F1-simulator.

Nog nooit eerder heeft Esteban Ocon naar eigen zeggen ‘getest’ met een nieuwe F1-bolide, ook al was het dan in een simulator. Ocon hoopt dan ook dat de vroeger omschakeling naar de ontwikkeling van de nieuwe F1-bolide voor Alpine haar vruchten afwerpt in 2024. Feit is immers dat het seizoen dit jaar niet gebracht heeft wat Alpine ervan verwacht had.

De tegenvallende prestaties zorgden er niet alleen voor dat het management serieus herschikt werd, ook de focus op de nieuwe wagen kwam veel vroeger dan verwacht. Alpine staat immers zesde in het kampioenschap met een grote achterstand op de vijfde plaats en tegelijkertijd een grote voorsprong op de zevende plaats. Logisch dan ook dat al snel werd overgeschakeld op de ontwikkeling van de F1-bolide voor 2024.

“Het team is zich goed bewust van de richting die we moeten uitgaan, dat de huidige situatie verbeterd moet worden,” aldus Ocon onlangs in Brazilië. “Ik heb met de 2024-wagen al heel wat in de simulator gereden. Redelijk vroeg al in vergelijking met normaal.”

“Dat is zeer goed want we hebben enkele problemen kunnen aanpakken en hebben daardoor al erg vroeg feedback, dit in vergelijking met november of december wanneer we er normaal in rijden, nu was het al in september.”

“Maar tot wanneer je echter de wagen echt op het asfalt plaatst en ermee rijdt weet je niet echt waar je je exact bevindt.”

“We kunnen twee wagens vergelijken, wat erg interessant is, maar er vinden tijdens de winter maanden van ontwikkeling en tijd in de windtunnel plaats, wat ervoor zorgt dat de wagen die we tijdens de shakedown testen helemaal anders is dan de wagen waarmee we beginnen, de wagen waarmee we de eerste race rijden.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023