Esteban Ocon finisht uitgeput op P7: “Ik moest overgeven in mijn helm”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Dat de GP van Qatar een fysiek erg zware en uitdagende race was zagen we aan de rijders na afloop van de race. Verschillende rijders moesten naar het medisch centrum voor een controle. Alpine-rijder Esteban Ocon moest zelfs overgeven in zijn helm maar finisht uiteindelijk als zevende.

“Dit zijn de zwaarst bevochten punten die ik ooit behaald heb,” vertelde Ocon na afloop van de race. “Ik voelde me rond de zestiende ronde ziek en vervolgens heb ik gedurende twee ronden overgegeven in mijn cockpit.”

“Ik dacht: Shit, dit wordt een zeer, zeer lange race.”

“Ik probeerde te kalmeren, ik probeerde me te herinneren dat de mentale kant van de sport je sterkste deel van je lichaam is, ik probeerde dat onder controle te krijgen en finishte de race.”

Ondanks het feit dat verschillende rijders na afloop van de race fysiek uitgeput uit hun wagen stapten vindt Ocon dat het hittemanagement in de Alpine F1-bolide niet goed is en dat het team daarnaar moet kijken.

“Ik verwachtte niet dat deze race zo hard zou zijn, normaal doe ik twee race-afstanden, zelfs in Singapore en op het vlak van fysiek en cardio heb ik nooit problemen,” aldus Ocon. “Ik denk niet dat we met de wagen het goed genoeg doen op het vlak van de warmte achteraan de wagen houden en de warmte verspreidt zich naar de cockpit. Ik denk dat dit de oorzaak was voor de ongelooflijke hitte.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023