Lewis Hamilton krijgt reprimande en stevige boete na crash met George Russell

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na afloop van de race werd Lewis Hamilton door de stewards onderzocht voor twee incidenten. De zevenvoudige wereldkampioen kreeg uiteindelijk een reprimande en een stevige boete.

Tijdens de start van de race kwam het tot een aanrijding tussen Lewis Hamilton en George Russell. Russell kon uiteindelijk doorrijden maar Hamilton belandde in de grindbak en moest opgeven. De stewards onderzochten de aanrijding maar oordeelden uiteindelijk dat het een typisch ‘bocht 1-incident’ was.

Ze besloten dat Hamilton weliswaar grotendeels verantwoordelijk was maar hielden rekening met het feit dat een drietal wagens naast elkaar reden en dat het tijdens de start van de race gebeurde. Voor de crash werd dan ook niemand bestraft maar de stewards onderzochten ook nog een tweede incident.

Nadat hij uit zijn wagen was gestapt stak Lewis Hamilton immers zonder toestemming de baan over. Daarmee pleegde Hamilton een ibreuk op artikel 26.7 van het sportief reglement. Hamilton excuseerde zich bij de stewards voor het veroorzaken van een gevaarlijke situatie maar hij kreeg wel een reprimande en een boete van 50 000 euro waarvan de helft voorwaardelijk. 25 000 euro dus nu te betalen en daar komt nog eens 25 000 euro bij als hij het later dit seizoen nogmaals zou doen.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023