Esteban Ocon: “Ik ben niet bang van Alonso, ik ben Stoffel Vandoorne niet”

Volgend jaar vormt Esteban Ocon een rijdersduo met Fernando Alonso maar schrik van de tweevoudig F1-kampioen heeft Ocon duidelijk niet.


Na een jaar afwezigheid beleefde Esteban Ocon een erg moeilijk seizoen bij het Renault F1 team. Ook volgend jaar zal Ocon voor Renault rijden maar dan wel met Alonso als teamgenoot.

In Abu Dhabi werd Ocon gevraagd of hij schrik had van Alonso als teamgenoot maar daarop volgde een opmerkelijk antwoord van de Fransman.

“Ik, bang van Alonso? Ik ben Vandoorne niet,” vertelde Ocon tegenover de media in Abu Dhabi. Waarmee verwezen werd naar het F1-seizoen 2018 waarin Alonso tijdens 21 raceweekends erin slaagde om Stoffel Vandoorne te verslaan.

“Ik weet niet wat er bij McLaren is gebeurd maar Fernando is overduidelijk een erg getalenteerde rijder die moeilijk te verslaan is. Voor mezelf is het echter goed om teamgenoten zoals Daniel en Fernando te hebben.”

Volgens Ocon is Fernando Alonso overduidelijk een legende in de sport, maar dat betekent nog niet dat hij zich meteen gewonnen geeft.

“Nee, nee, nee, ik ben niet bang,” lachte Ocon tegenover de Spaanse krant ‘AS’. “Als ik bang was van Fernando dan zou ik de Formule 1 beter verlaten.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}