Waarom vandaag in Abu Dhabi het F1-seizoen 2021 eigenlijk al begint

Zondag kwam met de GP van Abu Dhabi een einde aan het F1-seizoen maar vandaag gaat het F1-seizoen 2021 eigenlijk al van start.


Max Verstappen zal na zijn overwinning in Abu Dhabi met een goed gevoel huiswaarts gekeerd zijn richting Monaco. Voor de vaste rijders zit het F1-seizoen er immers op maar voor de teams begint het F1-seizoen 2021 echter vandaag al.

Vandaag vindt op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi immers de Young Drivers’ Test plaats en die is meer dan ooit veelbesproken. Veelbesproken omdat de test eigenlijk bedoeld is voor jonge en onervaren rijders maar met Fernando Alonso neemt er wel een tweevoudig F1-kampioen deel aan de test.

De andere F1-teams waren uiteraard niet te spreken over de gunstmaatregel die Renault bij de FIA had bekomen. Alle protest ten spijt mag Alonso echter deelnemen aan de test en kan de Spanjaard zich zo na twee jaar afwezigheid morgen al extra voorbereiden op zijn veelbesproken F1-comeback.

En zo begint het F1-seizoen 2021 eigenlijk vandaag al. Naast Fernando Alonso bij Renault komt ook Mick Schumacher immers al in actie met het Haas F1 team, het team waarvoor hij volgend jaar zal racen. Twee rijders dus die vandaag al volop aan hun voorbereiding van het F1-seizoen 2021 kunnen beginnen terwijl de overige rijders moeten wachten tot de driedaagse wintertest in februari.

In februari wordt er weliswaar met de nieuwe F1-bolides getest maar door de pandemie met het coronavirus werd beslist dat er in 2021 met grotendeels dezelfde wagens zal gereden worden. Het zorgt ervoor dat Fernando Alonso en Mick Schumacher alleen nog maar meer baat hebben bij hun test.

Voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne wordt het ook een bijzondere test. Doordat Alonso na twee jaar afwezigheid mag testen krijgt hij samen met Formule E-collega Nyck de Vries de kans om zelf ook te testen voor Mercedes. Twee jaar nadat hij voor het laatst met de McLaren F1-bolide racete zal Vandoorne de kans krijgen om met de kampioensbolide van Mercedes te testen, al blijft het uiteraard zuur dat Vandoorne niet mocht invallen voor Lewis Hamilton.

Opmerkelijke afwezigen tijdens de Young Drivers’ Test in Abu Dhabi zijn de F1-teams McLaren en Racing Point.

Line-up Young Drivers’ Test:
– Mercedes: Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries
– Red Bull: Sebastien Buemi en Juri Vips
– Ferrari: Robert Shwartzman en Antonio Fuoco
– Renault: Fernando Alonso en Antonio Fuoco
– AlphaTauri: Yuki Tsunoda en Marino Sato
– Alfa Romeo: Robert Kubica en Callum Ilott
– Haas: Mick Schumacher
– Williams: Jack Aitken en Roy Nissany


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023