Esteban Ocon na podiumplaats Alonso: “Blij dat ik hem iets heb kunnen teruggeven”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Ocon is naar eigen zeggen blij dat hij tijdens de GP van Qatar een klein beetje een steentje heeft kunnen bijdragen aan de podiumplaats van Fernando Alonso. De Fransman hoopt zo Alonso wat te hebben teruggegeven voor zijn hulp in Hongarije.

In Hongarije slaagde Esteban Ocon erin om zijn allereerste F1-overwinning te behalen maar die kwam alleen maar tot stand nadat Fernando Alonso ronden lang Lewis Hamilton achter zich wist te houden. Hamilton verspeelde daarmee heel wat kostbare tijd en strandde aan de finish uiteindelijk op een handvol seconden van Ocon.

Tijdens de GP van Qatar werd Ocon gevraagd om te proberen hard te verdedigen tegenover Sergio Perez die een bedreiging vormde voor de derde plaats van Alonso.

“Ja, exact,” antwoordde Ocon toen hem gevraagd werd of hij eraan dacht om op die manier zijn ‘schuld’ tegenover Alonso terug te betalen.

“Ik vroeg over de radio ‘hoe ver Fernando voor lag’ en het team liet me weten dat ik moest verdedigen.”

“Ik antwoordde met ‘Dat is waarom ik het jullie vraag! Ik besef hoe de situatie is’. Ik wou mijn best doen om Checo zoveel mogelijk tijd te doen verliezen zodat hij aan het einde van de race Fernando niet zou kunnen aanvallen.”

“Ik heb hem zo’n drie seconden doen verliezen en dat was wat we nodig hadden. Het was niet zo eenvoudig als verdedigen in Boedapest, de rechte stukken zijn immers langer en hij had nieuwere banden, het waren dan ook moeilijke omstandigheden.”

“Maar ik ben blij dat ik mijn rol heb kunnen spelen en dat ik Fernando wat heb kunnen teruggeven voor wat hij in Boedapest voor mij heeft gedaan.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022