“Het is duidelijk ‘voordeel’ Hamilton in de F1-titelstrijd Verstappen-Hamilton”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Ondanks het feit dat Max Verstappen momenteel voor staat in het kampioenschap heeft Lewis Hamilton volgens Mika Hakkinen momenteel een duidelijk ‘voordeel’ op de Nederlander.

Voor de GP van Brazilië leek Max Verstappen in de F1-titelstrijd steeds meer het laken naar zich toe te trekken maar de twee races in Brazilië en Qatar hebben voor een volledig andere situatie gezorgd. Lewis Hamilton en Mercedes lijken plots opnieuw de bovenhand te halen en dat ziet ook Mika Hakkinen.

“Als Formule 1 een tennismatch was dan zou ik zeggen dat het na zijn dominante overwinningen in Brazilië en Qatar ‘advantage Hamilton’ is,” aldus de tweevoudig F1-kampioen in zijn column voor ‘Unibet’.

“Ook al staat Max Verstappen aan de leiding van het kampioenschap met acht punten voorsprong, Mercedes heeft gereageerd door Lewis Hamilton een wagen te geven die echt kan strijden voor het verdedigen van zijn titel.”

Volgens Hakkinen hebben we de voorbije races ook gezien dat Verstappen en Hamilton duidelijk van een ander niveau zijn momenteel. Dat zagen we aan de manier waarop ze snel konden herstellen van de straffen waar ze tegenaan liepen.

“Net zoals Lewis dat in Brazilië deed, herstelde ook Max zeer snel in Qatar. De twee titelrivalen waren van een ander niveau en lieten de rest ver achter zich.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022