Esteban Ocon schreeuwt het uit na podiumplaats: “Geweldig, we hebben het gedaan!”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Dolle vreugde na afloop van de GP van Monaco bij Esteban Ocon en het Alpine F1 team. Van op de derde plaats op de startgrid slaagden ze er immers in om ook op het podium te finishen.

Na een erg moeilijk seizoensbegin voor het Alpine F1 team, waarin er veel kritiek kwam van zowel binnen als buiten het team, volgde in Monaco een ontlading van jewelste. Met een derde plaats voor Esteban Ocon werden er niet alleen belangrijke punten gescoord, er werd ook een stevig feestje gebouwd bij Alpine.

“We hebben het gedaan,” schreeuwde Ocon het na afloop van de race uit. “Wat een geweldig weekend van iedereen in het team.”

“Vanaf de eerste dag in de simulator. Tijdens al de oefensessies hebben we de wagen verbeterd, van begin tot einde, we hebben niets fout gedaan, zelfs toen we de intermediates lieten monteren was dat de perfecte ronde om te doen.”

Voor Ocon was het een blij weerzien met het F1-podium. De laatste keer dat Ocon op het podium stond was na de GP van Hongarije in 2021, toen hij zijn tot dusver enige F1-overwinning behaalde.

“Ik geniet nu gewoon van het moment,” aldus Ocon. “Het is lang geleden dat ik nog eens op het podium stond, hopelijk is dit het eerste van nog veel podiumplaatsen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner