Frustraties bij Sergio Perez in Monaco: “Die ene fout is me zeer duur te staan gekomen!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De Mexicaan Sergio Perez hoopte voorafgaand aan het raceweekend in Monaco ongetwijfeld om in de wk-tussenstand te naderen op teamgenoot Max Verstappen. Het tegenovergestelde was echter waar want Perez incasseerde een opdoffer van jewelste.

“Het was echt een moeilijke dag. Alles wat mis kon gaan is ook mis gegaan,” blikt Perez terug op zijn erg frustrerende en ontgoochelende race. “Het was het slechtste raceweekend dat ik me in een lange tijd kan herinneren.”

Het raceweekend liep fout toen Perez tijdens de kwalificatie crashte en vervolgens als allerlaatste aan de race moest beginnen. Van op die laatste plaats kende Perez in de smalle straten van Monaco een erg frustrerende race.

Ondanks een strategische beslissing om Perez al meteen na de eerste ronde te laten pitten voor een setje harde banden, waarna de Mexicaan aan zijn inhaalrace zou kunnen beginnen, draaide alles helemaal in de soep. Verschillende aanrijdingen en contacten later, en niet geholpen door een safety car of een rode vlag, bleef Perez met lege handen achter.

“Alles ging redelijk goed. De omstandigheden waren tricky en er was de hoop dat het zou gaan regenen en dat we dan plaatsen zouden kunnen goedmaken,” aldus Perez. “Maar daar slaagden we niet in, wat jammer is. Helaas kwam ik erg vroeg in de race in verkeer terecht waardoor ik me terug in mijn oorspronkelijke positie bevond.”

De frustratie nam toe en er volgden aanrijdingen met onder andere Lance Stroll, Kevin Magnussen en George Russell. In totaal moest Perez daardoor maar liefst vijf keer de pits opzoeken en geraakte hij niet verder dan een zestiende plaats, op meer dan twee ronden van racewinnaar en teamgenoot Max Verstappen.

“Ik heb de prijs betaald voor mijn fout tijdens de kwalificatie en die is me erg duur komen te staan,” blikte Perez nogmaals terug op zijn crash tijdens de kwalificatie. “Ik ben erg teleurgesteld met mijn performance, niet van vandaag maar vooral gisteren tijdens de kwalificatie. We wisten dat dit de prijs zou zijn die ik moest betalen.”

“Ik wist dat mijn fout me zeer duur te staan zou komen, het bleek uiteindelijk 25 punten te zijn. Dat is zeer frustrerend.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner