George Russell: “Die gele vlag heeft mij het podium gekost”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de GP van Monaco finishte George Russell als vijfde maar dat had volgens hem absoluut een podiumplaats moeten zijn. Een kleine fout tijdens een gele vlag besliste daar volgens Russell echter anders over …

Van op de achtste plaats op de grid als vijfde finishen, veel rijders zouden daar blij mee zijn geweest maar niet George Russell gisteren. Russell startte de race op de harde band, ging lang door en kon wanneer het begon te regen naar intermediates overschakelen. Russell reed derde maar vervolgens ging hij samen met Lance Stroll in de fout.

“Na de pitstop reed ik voor Lewis en Esteban en ik maakte een fout, volledig op mijn eentje,” aldus Russell. “Wat het erger maakt is dat ik zelfs niet aan het pushen was.”

“Ik kan me echt voor het hoofd stoten want de derde plaats was bijna een zekerheid. Er was een gele vlag, ik hield wat in en van zodra ik op de remmen ging blokkeerde ik de wielen en volgde ik Stroll richting de uitloopstrook.”

“Een derde van het circuit was zeer nat, het ander gedeelte was droog. Wanneer je de witte lijn raakt wanneer het nat is dan lijkt het alsof je op ijs aan het rijden bent. Uiteindelijk zijn echter dezelfde omstandigheden voor iedereen.”

“Mocht er een gele vlag geweest zijn dan was ik waarschijnlijk meer gefocust. Dat is een les, wanneer je niet volledig in de zone bent, niet gefocust bent, dan maak je zo’n fouten.”

“Ik zou niet van de baan zijn gegaan, iets dat het team een eenvoudige derde plaats heeft gekost. Het is erg teleurstellend wanneer je alles voor 98 procent juist doet en vervolgens één kleine fout zo kostbaar is.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner