Lewis Hamilton: “Ik crashte bijna maar uiteindelijk is dit een goed weekend voor ons”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Met een vierde plaats tijdens de GP van Monaco, ondanks het net missen van het podium, is Lewis Hamilton best tevreden. Voor hetzelfde geld was hij immers gecrasht. Hamilton is ook voorzichtig tevreden over de updates die Mercedes het voorbije raceweekend op de wagen introduceerde.

“Dit is een goed resultaat,” begon Lewis Hamilton zijn terugblik op het raceweekend in Monaco. “Dit is over het algemeen een goede verbetering dat we als team bereikt hebben.”

“Ik denk dat we een stap vooruit gezet hebben. Om de vierde en vijfde plaats te behalen tijdens een tricky race zoals vandaag, dat is een geweldig resultaat. Het team heeft echt goed gepresteerde wat de strategie betreft. Om beide Ferrari’s te passeren, dat is geweldig.”

Ondanks zijn jarenlange ervaring en zeven wereldtitels moest ook Lewis Hamilton toegeven dat de regen tijdens de race een serieuze uitdaging vormde.

“Het was zeer, zeer moeilijk,” aldus Hamilton. “Er zijn geen woorden om te beschrijven hoe moeilijk het was.”

“Ik kreeg geen temperatuur in mijn intermediates dus ik was echt voorzichtig. Ik denk dat onze beslissing om te pitten op het juiste moment kwam, ik verloor wat de aansluiting met de anderen, ik moest stoppen want het regende. Ik had een beetje een nadeel, het was erg tricky. Maar geen fouten, ik hield de wagen op de baan.”

Volgens Hamilton was het feit dat de Mercedes F1-bolide moeilijk temperatuur in de banden genereert een nadeel in de regen in Monaco.

“Het was zeer, zeer glad, mijn banden presteerden niet goed, het leek alsof ik op ijs aan het rijden was,” vertelt Hamilton. “Na een tijdje begonnen de banden wel beter te presteren en ging het beter. het scheelde niet veel of ik was van de baan gegaan en gecrasht. Maar het was geweldig.”

Wat de upgrades op de Mercedes W14 betreft is Hamilton tevreden en vermoedt hij dat het team nu een goede basis heeft om verder te ontwikkelen.

“Ik heb het gevoel dat we met de wagen vooruitgang hebben geboekt. Ik denk dat we volgende week een veel beter idee zullen hebben aangezien we dan op een circuit rijden waar je echt kan pushen doorheen de medium snelle en snelle bochten. Over het algemeen was het een positief raceweekend voor ons.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner