F-duct moet Toro Rosso redding brengen

Sebastien Buemi denkt dat de F-duct de sleutel is tot het verslaan van Sauber in het constructeurskampioenschap. Dat zal er niet makkelijker op worden nu hun rivaal Nick Heidfeld heeft aangenomen.
Toro Rosso staat nu op de negende plaats met 17 punten achterstand op Sauber. Nu het Italiaanse team bezig is met de F-duct op punt te stellen verwachten ze een serieuze vooruitgang. In Monza gebruikten ze het systeem al op vrijdag maar het werd afgevoerd omwille van de slechte prestaties.

“Je kunt moeilijk voorspellen hoeveel de F-duct oplevert.” verklaart Buemi. “Een ding is wel zeker: als het degelijk ontwikkeld is levert het twee tot zeven tienden op. Het verschilt van circuit tot circuit hoeveel het uithaalt.”

“We hebben nog heel wat werk te doen want dat is de enige manierwaarmee we de strijd om de achtste plaats kunnen winnen. We steken er veel tijd in om het in Singapore klaar te krijgen, maar het loopt niet vlekkeloos. We doen nu veel onderzoek in de windtunnel om te weten te komen waarom het niet werkte in Italië.”

“Ik hoop dat we hem kunnen gebruiken tijdens de race.” meldt teambaas Franz Tost op de podcast van het team. “We moeten uitzoeken waarom het niet presteerde in Monza. Ik ben er zeker van dat we een oplossing vinden.”

“We zijn maar een seconde trager dan de snelste. We hebben al heel wat progressie gemaakt bij het invoeren van de lage uitlaat. Dat leverde heel wat downforce op. We hebben twee ervaren rijders die nog steeds bijleren. Ook zijn de afstellingen tegenwoordig wat ze moeten zijn. Ik kan dus optimistisch zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen