F1 2011 video countdown: De finish!

Dit is het dan, de allerlaatste video van deze F1 2011 video countdown. We hopen dat jullie er even hard van genoten hebben als ons en dat we het leed van twee weken uitstel voor de seizoensstart hiermee wat hebben kunnen verzachten.
Meer dan twee weken geleden zijn we gestart met onze countdown. We hebben kunnen zien hoe sommige teams zowel naast de baan, als op de baan hun testwerk doen. Hoe sommige teams wel heel erg ver gaan in het testen en zelfs een overwinning oefenen.

Maar niks valt te vergelijken met het echte werk. Die ene ronde in de kwalificaties waarop je alles moet geven, waarop je geen enkele fout mag maken of je wordt genadeloos afgestraft, maar het kan ook zijn dat de kwalificatie niet schitterend was en je toch veel kan goedmaken in die eerste ronde.

En dan hebben we ook nog de binnenkant van een F1 team wat beter leren kennen. Het testwerk in de fabriek en de logistieke nachtmerrie van overzee gaan racen. De relaties tussen de verschillende teamleden in goede en slechte tijden en de interne strijd tussen teamgenoten. Maar ook dat een piloot niks is zonder een team. Een team dat op zijn hoede is voor de anderen. Teams die bijna de hele geschiedenis van de Formule 1 zelf hebben gemaakt , en teams die geschiedenis proberen te schrijven.

We hebben helden uit het verleden de revue zien passeren. Helden die ons memorabele momenten hebben doen beleven, soms op eigen bodem. Ze hebben ons laten lachen en zelden was er een saai moment. Maar bij momenten hebben ze ons ook een krop in de keel doen krijgen, zowel van vreugde als verdriet.

Om wat opgewarmd te geraken voor het nieuwe seizoen, hebben we teruggeblikt op wat volgens velen het beste seizoen aller tijden was en zagen we de start en de hoogtepunten van de race in Australië van vorig jaar.

En daarmee zijn we aan het eind gekomen van deze countdown. Niet omdat we geen mooie beelden meer konden vinden, maar omdat binnen enkele uren aan de andere kant van de aardbol, de lichten op groen zullen springen en het geweld weer in volle hevigheid zal losbarsten. Van ons mag het.

Wij sturen je het seizoen in met deze laatste video. Niet zo maar een video, niet over alleen Formule 1, maar over pure passie. Passie voor snelheid, kracht en adrenaline. Over de strijd van een mens en machine tegen de wetten van de fysica, een strijd tegen de rest met maar één enkel doel, de beste zijn. Altijd, overal.

Geniet van het nieuwe seizoen en vergeet vooral niet F1journaal.be in het oog te houden voor je dagelijkse portie F1 nieuws.

Enjoy & Celebrate racing!
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}