Alonso ontgoocheld door kloof met de pole

Bij Ferrari zal men niet tevreden zijn na de kwalificatie voor de GP van Australië.
Felipe Massa overleefde ternauwernood Q2 en kwalificeerde zich uiteindelijk als achtste. Ook Fernando Alonso mag morgen tijdens de race meteen al achtervolgen want de Spanjaard reeds slechts de vijfde tijd.

Erger is echter het verschil met polesitter Sebastian Vettel. Vettel was immers bijna anderhalve seconde sneller dan de Spanjaard. Dat baart Alonso zorgen …

“Vandaag waren we al van bij de oefensessies niet echt competitief,” zei Alonso tegen de verzamelde pers.

“Tijdens de kwalificatie gingen we voor een conservatieve aanpak. We wisten dat indien we risico’s zouden nemen, dat we dan vierde konden worden, als we behoudend reden vijfde of zesde. Het was dan ook niet het moment om al meteen tijdens het eerste raceweekend risico’s te nemen.”

Alonso ondervond vooral tijdens Q3 nadeel omdat hij nog maar één setje option-banden had. Dat verklaart ook waarom de Spanjaard geen twee afzonderlijke runs deed.

“We deden gezien de omstandigheden ons uiterste best en we zijn dan ook tevreden met de vijfde plaats. De afstand in tijd tot de pole, dat is een heel andere zaak, daarmee zijn we niet tevreden.”

Volgens Alonso ondervond Ferrari vooral problemen met het gripniveau. Afwachten of de racedag beterschap brengt.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
image