D’Ambrosio kwalificeert zich als laatste of toch niet?

De twee rijders van Virgin zullen morgen als laatste starten. Toch waren ze niet de traagsten van het rijdersveld want beide Hispania Racing bolides konden zich niet kwalificeren door de 107%-regel.
Ze kwalificeerden zich op de plaatsen 21 en 22. In tegenstelling tot de mannen van HRT hebben Glock en d’Ambrosio zich wel geplaatst voor de race. Beiden waren binnen 107% van Vettels beste tijd in Q1.

Jerome d’Ambrosio was wel bijna een seconde trager dan zijn teammaat, maar was toch tevreden over zijn eerste kwalificatie in de f1.

“Ik ben zeer tevreden met de vooruitgang die we gemaakt hebben dit weekend.” vertelt onze landgenoot. “Het was mijn eerste kwalificatiesessie en ik kon zien wat het vergt en wat we kunnen verbeteren.”

“Ik kan alle informatie gebruiken, zowel goede en slechte, om te zien waar ik aan moet werken. Maar ik ben blij dat alles ging zoals ik het wou. Ik hoop op een positieve ervaring morgen in mijn eerste F1-race.”

Timo Glock was 2,5 seconden te traag om zich te plaatsen voor Q2, maar de Duitser gelooft toch dat ze later dit seizoen zullen naderen op de concurrentie. “Ons eerste weekend is tot nu toe al een serieuze test geweest. Vandaag konden we echt zien waar we staan en waar we moeten verbeteren.”

“We zijn hier niet gekomen om te vechten met de 107%-regel. We zijn een sterk team en moeten nu de wagen op het niveau brengen waar we moeten zijn. Morgen moeten we de focus leggen op betrouwbaarheid en allebei de finish halen. Dat is een mooie beloning voor al het harde werk dat er geleverd is.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}