Hamilton verrast door tweede startplaats

Lewis Hamilton heeft zich op de eerste rij gezet voor morgen. Hij is dan wel zeven tienden trager dan Vettel, maar toch was dit boven zijn verwachtingen.
McLaren had dan wel misschien gehoopt op meer, maar in de wintertests waren ze trager.

“Ik sta versteld van dit resultaat.” zegt een zichtbaar tevreden Hamilton. “De mannen in de fabriek hebben een ongelofelijk werk verricht. We zitten nu in een goede positie.”

“Het was een zeer moedige beslissing om onderdelen er af te halen, die we in de winter hebben getest. We hebben beslist om er heel wat af te halen en opnieuw te beginnen. Het was de eerste keer dat we dat hebben gedaan, maar in de windtunnel bleek er wel resultaat te zijn. Het voelt echt aan als een geweldige verbetering.”

Vettel bleek bij zijn polelap geen KERS nodig te hebben, terwijl Hamilton het wel gebruikte.

“Als ik mijn KERS niet had gebruikt was ik waarschijnlijk nog een halve seconde trager en dat zou dus 1,3 seconde zijn geweest, wat niet meer normaal zou zijn.”

“We hebben als team heel wat progressie gemaakt over de afgelopen jaren. We zijn terug gekomen van heel ver. Nu strijden we vooraan mee en kunnen we zo punten veroveren. Onze wagen voelt geweldig aan. Ik kan mij niet inbeelden hoe die van hen voelt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}