Vettel wil eens finishen en vooral winnen in Australië

Vettel pakte zoals verwacht vandaag de pole in Australië.
De regerende wereldkampioen had niet minder dan zeven tienden voorsprong op zijn eerste achtervolger, Lewis Hamilton. Zelf weet de Duitser ook dat het gevaar van zo’n dominantie overmoed is.

“We zullen zien hoe het morgen loopt, maar de basis is gelegd.” vertelt Vettel. “Dit is onze eerste stap vooruit in dit seizoen. We hebben veel werk geleverd om de RB7 te maken tot wat hij nu is. Vooral met dank aan de mensen thuis en hier in Australië.”

“Het was een fijne dag vandaag. Ik was snel en kan zeker blij zijn met het resultaat. We hebben toch nog altijd nul punten net als iedereen. We moeten gewoon zien hoe het morgen allemaal gaat.”

Vettel kwam nog nooit aan de finish in Albert Park. Vorig jaar zorgde een wielmoer er voor dat zijn race in de grindbak eindigde. In 2009 kwam de Duitser onzacht in aanraking met de BMW van Robert Kubica en het jaar daarvoor was hij betrokken bij een crash tijdens de start.

“Het belangrijkste zal zijn dat we de race beëindigen. Vorig jaar moest ik halverwege opgeven, maar ik ben er van overtuigd dat het dit jaar anders zal zijn. We hebben deze winter nauwelijks betrouwbaarheidsproblemen gehad.”

“Het zal zeer moeilijk worden. Niemand weet hoe het gaat lopen. We kunnen wel gokken wat de banden gaan doen, maar we zullen het moeten ondervinden. We zullen op heel wat dingen moeten letten, maar een betere voorbereiding hadden we niet kunnen hebben.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}