F1 2011 video countdown: De teamgenoot!

Piloten in de Formule 1 willen naast winnen, liefst nog een doel bereiken. Hun teamgenoot kunnen verslaan.
Elke piloot moet realistische doelstellingen voorop zetten tijdens een seizoen. Voor de een zal dat zijn wereldkampioen worden, voor de ander is dat niet als laatste finishen en voor nog anderen is het misschien zelfs gewoon de eindstreep halen. Toch is er een ding dat de piloten daarboven op nog willen bereiken en dat is beter zijn dan hun ploegmaat.

Beter zijn dan je ploegmaat betekent immers dat je een betere piloot bent. Tenzij een van de twee mechanische pech heeft of betrokken raakt in een aanrijding waarvan hij zelf niet de oorzaak is, kan men effectief bewijzen dat men betere stuurmanskunsten bezit want beide piloten beschikken over hetzelfde materiaal. Tenzij je misschien Mark Webber heet in de GP van Silverstone.

Gezien het in de kleinere teams altijd een komen en gaan is van piloten, is beter zijn dan je ploegmaat een stapje dichter bij een verlening van het contract bij het team. Maar dat betekent niet dat er in der grote teams minder strijd zou zijn, integendeel.

We hebben in het verleden meermaals een hevige strijd kunnen zien ontstaan tussen twee ploegmaats en soms ontaarde dat ook in een minder fraai gevecht. Vorig jaar hadden was er zo een strijd in het Red Bull kamp met als klap op de vuurpijl de aanrijding in Turkije. Maar dat is klein bier vergeleken met hetgeen er zich afgespeeld heeft bij McLaren in 2007.

In dat jaar maakte Hamilton zijn debuut in de F1 en kwam Alonso als tweevoudig wereldkampioen en titelverdediger, van Renault over naar McLaren. Alonso rekende er dus op om binnen het team als nummer 1 behandeld te worden gezien de naam en faam die hij reeds in de sport had gemaakt.

Maar Alonso misrekende zich. Hamilton was dan wel debutant, hij was al jaar en dag protegé van Ron Dennis en had al contacten met McLaren toen hij nog in de luiers zat. Hij was als het ware voorbestemd om voor McLaren te racen.
Dat samengenomen met het feit dat McLaren een ronduit miserabele reputatie heeft als het er op aankomt twee kemphanen uit elkaars vaarwater te houden, zorgde er voor dat alles in een regelrechte soep draaide bij het team. De beschuldigingen vlogen in het rond en Alonso wordt er nu nog steeds van verdacht Hamilton bewust te hebben opgehouden in de pits tijdens de kwalificatie van de GP van Hongarije, zodat die laatste geen snelle ronde meer kon afleggen.

Nu wil het lukken dat er in dat jaar ook een reclamefilmpje is gemaakt voor Mercedes met beide heren waarin ze elkaar voortdurend proberen te overtreffen. Al kunnen we uit deze beelden nog besluiten dat het toen nog relatief goed ging tussen de twee. Maar het valt te betwijfelen of er ooit een reclamefilmpje gemaakt is dat zo treffend de toekomst kon voorspellen.

Terwijl Alonso en Hamilton in het filmpje elkaar proberen de loef af te steken, worden ze beiden overtroffen door die ene Fin, Mika Häkkinen. En terwijl Alonso en Hamilton op de baan vechten om een been, loopt die andere Fin, Kimi Räikkönen er mee heen!

Nog 4 dagen!
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print