Haug: “Top 3 bereiken zou fantastisch zijn

Norbert Haug hoopt dat de wagens van Mercedes GP binnen de top 3 kunnen eindigen in Australië. Met dat resultaat zou strijden om de wereldtitel geen blufpoker meer mogen zijn.
Vorig seizoen verklaarden zowel Nico Rosberg als Michael Schumacher dat ze de kans zeker niet zouden laten liggen om die felbegeerde wereldtitel van 2010 te veroveren. Niet veel later draaide alles plots nog maar om de eer op het podium. Als ook dat een zeer zware taak blijkt te zijn spreekt men ineens nog over het bereiken van de top 10 bij de rijders. We mogen wel stellen dat Mercedes in 2011 op meer hoopt.

“We hopen nu vanaf die vierde plaats weer opnieuw voorwaarts te geraken in het nieuwe klassement. We wisten dat we over een snelle wagen zouden kunnen beschikken. Het is gewoon niet altijd even makkelijk om daarom ook behoorlijke resultaten af te leveren. Onze windtunnel toont aan dat we in een erg goede richting zitten. Men kan de pap enkel keuren door ze te proeven. Tot nu toe zitten we behoorlijk goed op schema. Dat wil niet zeggen dat we al voor de volle 100 procent tevreden zijn”, aldus de Mercedes Motorsport directeur.

Wanneer weten we nu juist welke wagens het meest aanspraak zullen maken op de wereldtitel. Om te beginnen doe je dat door op eenvoudige wijze naar de geschiedenis van de sport te kijken. Met de aanwezigheid van Red Bull en Sebastian Vettel heeft die geschiedenis in dit geval weinig waarde. Misschien toch wel om Adrian Newey, of Ross Brawn? Die zullen vast wel een richtpunt kennen.

“Het zou goed zijn om zondag als derde team te eindigen. Het zou een goede basis zijn om verbeteringen door te voeren. Zowel onze wagen als ons personeel zullen doorheen het seizoen verbeteren. De ontwikkeling van de bolide op zich hebben we weten te rekken tot het maximum. Dankzij Ross Brawn wisten we hierin te slagen. Normaal gesproken zouden we zondag vanaf een zeer goede positie moeten kunnen starten”, zo sloot Haug zijn interview af.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}