F1: “4032 personen getest op coronavirus, geen positieve gevallen”

De Formule 1 heeft in een mededeling laten weten dat er in de aanloop naar de GP van Oostenrijk 4032 coronatests zijn uitgevoerd en dat daarbij geen positieve gevallen zijn gedetecteerd.


Het eerste raceweekend van het nieuwe F1-seizoen in Oostenrijk vormt een belangrijke test voor heel wat procedures die de Formule 1 heeft vastgelegd om een mogelijke verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een van de belangrijkste maatregelen naast afstand houden en zogenaamde ‘bubbels’ creëren is het uitgebreid testen van iedereen die tijdens het raceweekend aanwezig is.

Voor het eerste raceweekend op de Red Bull Ring werden maar liefst 4032 coronatests uitgevoerd, zo liet de Formule 1 weten. De tests werden tussen 26 juni en 2 juli uitgevoerd en er waren geen positieve gevallen, wat uiteraard goed nieuws is.

Ook tijdens het raceweekend zelf wordt er uitgebreid verder getest. Indien een teamlid of F1-piloot besmet geraakt, of er is een vermoeden van besmetting, dan dreigen ze eventueel een deel van het raceweekend of zelfs de kwalificatie en race te missen.

Het vermijden van een eventuele besmetting is dus van het grootste belang om je kansen overeind te houden in de strijd om het kampioenschap.a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen