Ferrari-rijders: “De SF1000 komt op alle vlakken tekort”

Sebastian Vettel en Charles Leclerc zijn het erover eens dat hun bolide op dit moment op alle vlakken tekort komt.


In tegenstelling tot vorig jaar toen Ferrari als de grote uitdager van Mercedes aan het seizoen begon doen ze er dit jaar alles aan bij de Scuderia om de verwachtingen te temperen. Niet zonder reden zo blijkt, tenminste als we ons op de eerste twee vrije oefensessies op vrijdag moeten baseren.

Na de eerste sessie vonden we de Ferrari’s terug op plaatsen tien en twaalf. Tijdens de tweede vrije training was er wel wat beterschap te bespeuren met Vettel die zich op een vierde plaats wist te nestelen maar voor Charles Leclerc moesten we al tot de negende plek afdalen in de uitslag.

“Alle auto’s zitten dicht bij elkaar, wat aan de ene kant spannend is om te zien, maar aan de andere kant zouden we graag wat dichter bij het voorfront willen vechten”, aldus Leclerc. “De balans van de auto is niet zo slecht, we moeten een inhaalslag maken op het gebied van de algemene prestaties.

“Het gebrek aan tempo is niet te wijten aan een ding in het bijzonder, dus we zullen voor morgen verschillende methodes uitproberen en kijken of we wat kunnen bereiken.”

“De kwalificatie zal goed zijn voor de show, want er zijn heel wat teams die allemaal dicht bij elkaar staan.”

“We zullen heel hard vechten en het is cruciaal dat we vanavond de juiste keuze maken om morgen met een sterkere auto terug te komen.”

Voor Vettel zag het er na de tweede sessie wel wat beter uit maar hij is het eens met zijn teamgenoot, de zwaktes van de Ferrari moeten niet op een specifiek vlak gezocht worden maar meer in het gehele pakket.

“Ik denk dat we een behoorlijke dag hebben gehad,” aldus Vettel. “We hadden geen problemen met de auto’s.”

“Het was goed voor ons allemaal om terug op de baan te zijn en het was goed om te zien dat het team vrij snel op snelheid kwam en geen problemen had met het doorlopen van alle procedures. Op het gebied van snelheid en competitiviteit was het een interessante dag.”

“Ik denk dat we hebben gezien dat we niet aan de top staan, dat we niet de favorieten zijn. En daarachter is een hoop gaande, het zit allemaal erg kort op elkaar.”

Strijden om de pole zit er volgens Vettel niet in op zaterdag, het wordt meer een strijd om “best of the rest” te worden.

“We zullen zien, ik denk dat het morgen een grote dag wordt,” gaat de Duitser verder. “Ik denk niet dat we zullen vechten voor de pole maar we moeten proberen de beste te zijn van degenen die achter die strijd zitten.”

“We hebben niet veel aandacht besteed aan de teams om ons heen om eerlijk te zijn, want het is altijd moeilijk te voorspellen met hoeveel brandstof de concurrentie rondrijdt.”

“Ik denk dat we het morgen zullen zien, want we hebben vandaag geen duidelijk beeld.”

“Het is aan ons om ons te ontwikkelen en te werken zodat de auto sneller wordt. Het ontbreekt ons aan grip en downforce in vergelijking met anderen. Dus het is een mix van al deze dingen.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print