F1-baas waarschuwt Lewis Hamilton: “Je zal je moeten aanpassen aan Ferrari!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens F1-baas Stefano Domenicali zal Lewis Hamilton zich moeten aanpassen aan de mentaliteit binnen Ferrari om succesvol te kunnen zijn.

Het was de grote verrassing van het seizoen, de aangekondigde overstap van Lewis Hamilton van Mercedes naar Ferrari eind dit jaar. Het was niet alleen op het moment van de aankondiging groot nieuws, ook nu nog wordt er vaak bericht over de toekomstige overstap en dat is volgens Stefano Domenicali erg goed nieuws voor de sport.

“Voor de Formule 1 is dit geweldig nieuws,” aldus F1-baas Stefano Domenicali, die zelf van 2008 tot 2014 teambaas was bij Ferrari, tegenover ‘Sky Sports F1’. “Het is een nieuwe opportuniteit, een nieuw hoofdstuk in Lewis zijn carrière en een nieuw hoofdstuk voor Ferrari ook.”

“Deze ingrediënten hebber ervoor gezorgd dat we al in 2025 zitten, ook al bevinden we ons nu nog aan het begin van het hoofdstuk 2024. Ik denk dat het een ongelooflijk verhaal zal worden.”

Opvallend is dat ondanks de erg lange F1-carrière van Lewis Hamilton in de Formule 1, Ferrari nog maar het derde team zal zijn waarvoor Lewis Hamilton zal racen. Dat op zich zal volgens Stefano Domenicali een uitdaging worden voor Hamilton. Hij moet zich immers nog maar voor de tweede keer aanpassen aan een nieuw team, maar wel een bijzonder team waar ook steeds een bijzondere sfeer hangt.

“Lewis zal de mentaliteit van Maranello en Italië moeten zien te begrijpen en ik ben er zeker van dat hij nieuwsgierig daarnaar is,” aldus Domenicali. “Langs de andere kant, wanneer er zo’n ongelooflijke persoonlijkheid naar een team en Ferrari komt dan zal er enorm veel focus op hem liggen.”

“Charles zal dit als een nieuw ‘vuur’ voor hemzelf beschouwen om zichzelf te pushen en nog sterker te zijn, ik denk dan ook dat dit allemaal positief is voor het team.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print