“Vertrek Adrian Newey zou een enorm effect hebben op de titelkansen van Red Bull”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voormalig Aston Martin-strategist Bernie Collins waarschuwt voor de grote impact dat een eventueel vertrek van Adrian Newey zou kunnen hebben voor Red Bull.

De geruchten worden steeds sterker dat sterontwerper Adrian Newey aan het einde van dit seizoen de deur bij Red Bull achter zich dichttrekt. Newey wordt beschouwd als één van de beste ontwerpers aller tijden in de Formule 1, net zoals het feit dat zijn aandeel in de successen van Red Bull aanzienlijk is.

Sinds het begin van het seizoen is het onrustig bij Red Bull en heerst er een interne machtsstrijd tussen de Oostenrijkse en de Thaise tak van het bedrijf.

In een gesprek met ‘Sky’ laat Bernie Collins weten dat een eventueel vertrek van Newey bij Red Bull grote gevolgen zou kunnen hebben voor het team.

“Het is groot nieuws en het borrelt al een tijdje, er is veel discussie geweest over Adrian’s contract en waar hij naartoe gaat, is het Aston? Is het Ferrari?”

“Het is groot, groot nieuws voor elk team, want binnen een team heb je deze leiders, ongeacht hoeveel ze daadwerkelijk doen, wat denk ik is wat Christian Horner probeert te zeggen, ‘er zijn veel andere ontwerpers die op de achtergrond werken’.”

“Maar dit team is gebouwd rond Adrian. Hij heeft het team laten groeien, hij heeft de structuur opgebouwd en de grotere machtsstrijd is ook zorgwekkend.”

“Dit zou betekenen dat Adrian er niet meer zou zijn voor de verandering in de reglementen in 2026 en dat zou enorme gevolgen hebben voor de prestaties van deze auto.”

“Red Bull was de afgelopen jaren, en zelfs daarvoor, de sterkste op het gebied van aerodynamica, zelfs toen ze niet wonnen.”

“Dit zou een enorm effect hebben op hun kampioenschapskansen.”

Naast de geruchten over het vertrek van Newey zijn er ook nog de geruchten rond een vertrek van Max Verstappen. Als hem gevraagd wordt wat de grootste gevolgen zou hebben, antwoordt Collins als volgt.

“Max en veel andere rijders hebben gewonnen vanwege de auto, omdat de auto sterk is, je hebt beide combinaties nodig.

“Dit heeft mogelijk geen invloed op volgend jaar, ook al is Adrian dan met ‘gardening leave’.”

“In 2026 met de nieuwe reglementen, als hij niet aan die auto werkt en er is een interne machtsstrijd binnen het team dat aan die auto werkt, ondanks hoeveel geweldige aerodynamica-ingenieurs je hebt, heb je het team nodig dat samenwerkt en je hebt dat leiderschap nodig.”

“Dus dit is echt cruciaal voor hun kansen in 2026.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print