“F1-banden die zo plots ontploffen? Beschamend!”

F1 - Twitter
F1 - Twitter

Jacques Villeneuve neemt opnieuw geen blad voor de mond en heeft deze keer naar aanleiding van de klapbanden tijdens de GP van Azerbeidzjan felle kritiek geuit.

Tijdens de race in Baku kregen Lance Stroll en Max Verstappen uit het niets plots af te rekenen met een klapband. Pirelli startte naar aanleiding van de klapbanden een grondig onderzoek naar de oorzaak van de klapbanden, een onderzoek waarvan het de definitieve bevindingen binnenkort bekend zal maken.

Jacques Villeneuve vindt het “beschamend” wat er in Azerbeidzjan is gebeurd en uit dan ook felle kritiek.

“Banden horen zo niet te ontploffen,” vertelt de wereldkampioen van 1997. “Er was nog niet enorm veel ronden mee gereden. Het is beschamend.”

“Het is erg jammer want Stroll reed een goede race en Max had alles onder controle.”

Aston Martin en Red Bull lieten verstaan dat de klapbanden uit het niets plaatsvonden, zonder voorafgaandelijke indicaties of waarschuwing. Volgens Villeneuve had Verstappen mogelijk niet zo volgas moeten gaan, langs de andere kant zegt Villeneuve ook dat hij niet weet wat de Nederlander anders had kunnen doen.

“Max reed de ene na de andere snelste ronde, hij had een grote voorsprong dus moest eigenlijk niet zo snel rijden,” aldus Villeneuve.

“Ik weet echter niet wat hij anders had kunnen doen want hij was niet aan het glijden met zijn wagen, er was niets ernstigs tot het gebeurde. Hij had gewoon pech.”