“F1-banden zonder bandenwarmers is zoals racen in de Formule 2”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mick Schumacher nam onlangs op het Circuit de Barcelona-Catalunya deel aan een bandentest van Pirelli. Volgens Schumacher, die zelf ervaring in de Formule 2 heeft, lijken de F1-banden zonder bandenwarmers op de situatie waarin de F2-piloten zitten.

In de Formule 2 is er al een verbod op bandenwarmers, dit als maatregel om de kosten te besparen. In de Formule 1 wil men ook een verbod op bandenwarmers, dit voor het spektakel alsook de sport duurzamer te maken. Er komt echter steeds meer kritiek op een eventueel verbod.

Schumacher, die F2-kampioen werd alvorens hij in 2021 voor het Haas F1 team ging racen, vergelijkt de situatie met de nieuwe F1-banden zonder bandenwarmers met die in de Formule 2.

“Schumacher liet weten dat het niveau van performance en management gelijkaardig was aan wat hij in de F2 kende zonder bandenwarmers,” vertelde Simone Berra van Pirelli. “Dat betekent voor ons dat we bijna ons doel bereikt hebben. Schumacher zei dat er in de F1 een andere wagen wordt gebruikt en dat je daarom voorzichtig moet zijn wanneer je op de baan gaat zonder bandenwarmers en met een lage temperatuur in de banden.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print