F1-bolides met hybridemotor zijn zeven seconden sneller geworden

Na afloop van de F1-wintertests wordt er altijd naar de rondetijden en allerlei data gekeken. De officiële F1-website kwam op dat vlak met een opvallende statistiek.


Dat de F1-bolides de voorbije jaren opmerkelijk sneller zijn geworden is reeds gebleken uit de ronderecords die op de verschillende circuits zijn verbroken. De officiële F1-website blikte terug op de besttijden die de voorbije tien jaar tijdens de wintertests werden gereden.

In 2010 reed Lewis Hamilton met een tijd van 1:20.472 de snelste tijd op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Tien jaar later reed Valtteri Bottas in de Mercedes F1-bolide voor komend seizoen een besttijd van 1:15.732.

Opvallend is echter vooral het verschil tussen 2015 en 2020. In 2014 werden immers de V6-hybridemotoren in de Formule 1 geïntroduceerd waardoor aanvankelijk de wagens minder snel werden. Er kan enkel vergeleken worden met de besttijd van 2015 want in 2014 werd er niet in Barcelona maar in Bahrein getest.

Vergelijken we de besttijd van dit jaar met de besttijd van in 2015 dan zien we dat de F1-bolides met de V6-hybridemotoren maar liefst zeven seconden sneller zijn geworden.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen