F1 experimenteert met DRS-zone tijdens GP van Azerbeidzjan

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het stratencircuit van Baku beschikt over een erg lang recht stuk waarop zich ook een DRS-zone bevindt. Die DRS-zone is voor de GP van Azerbeidzjan serieus ingekort.

Vorig jaar situeerde het activatiepunt van de DRS-zone langs start-finish zich 347 meter na bocht 20. Het activatiepunt wordt voor de race van komend weekend met 100 meter opgeschoven richting start-finish. De FIA hoopt zo een betere balans te vinden tussen het vereenvoudigen van de mogelijkheid tot inhalen maar het tegelijkertijd ook niet te gemakkelijk maken. Ook tijdens de eerste race van het seizoen op het Bahrain International Circuit werd de DRS-zone ingekort.

Niet overal worden de DRS-zones ingekort. Op verschillende circuits wordt de DRS-zone ook iets langer gemaakt of wordt zelfs een extra DRS-zone voorzien, zoals bijvoorbeeld tijdens de GP van Australië, waar er een recordaantal van vier DRS-zones waren.

In Azerbeidzjan zal bovendien ook geëxperimenteerd worden met het DRS-reglement. Voor het eerst zal DRS twee ronden na de start of na een safety car gebruikt mogen worden. Dit moet ervoor zorgen dat de leider van de race minder vlot kan wegrijden alvorens DRS gebruikt mag worden.