Frederic Vasseur ziet vooruitgang bij Ferrari: “We hebben een stap vooruit gezet”

Ferrari
Ferrari

Na een moeilijk seizoensbegin is er bij Ferrari de voorbije weken hard gewerkt om vooruitgang te boeken. Volgens teambaas Frederic Vasseur heeft zijn team de voorbije weken een mooie stap vooruit gezet.

Nog geen enkele podiumplaats dit seizoen, laat staan een overwinning, dan kan je niet echt meestrijden voor de wereldtitel. Drie races ver kijkt Ferrari al tegen een achterstand van bijna honderd punten op Red Bull aan. Bij Ferrari hebben ze de voorbije weken echter bijzonder hard gewerkt en veel simulatorwerk verricht om de SF-23 een stuk competitiever te maken.

“Het is bijna een maand geleden sinds de laatste grand prix en in die periode hebben we in Maranello zeer hard gewerkt aan de ontwikkeling van de SF-23, zowel wat het verbeteren van het huidige pakket betreft alsook het vooruit gaan boeken met de geplande updates die geleidelijk aan tijdens de komende races geïntroduceerd zullen worden,” aldus Vasseur in een persbericht van Ferrari.

De voorbije weken hebben Charles Leclerc en Carlos Sainz bijzonder hard gewerkt in de F1-simulator. De resultaten daarvan zouden de komende races zichtbaar moeten zijn.

“Charles en Carlos hebben hun deel gedaan, ze hebben in de simulator testwerk verricht en feedback gegeven. In Australië hebben we op het vlak van performance al een stap vooruit gezet en in Azerbeidzjan verwachten we een bijkomende stap vooruit,” besluit Vasseur.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print