Max Verstappen blikt vooruit naar Azerbeidzjan: “Het kan chaotisch worden in de straten van Baku”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen zakt als wk-leider af naar het stratencircuit in Baku, een circuit waaraan hij goede maar ook slechte herinneringen heeft. Met het aangepaste weekendformat door de sprintrace belooft het bovendien extra spannend en misschien zelfs chaotisch te worden in de straten van Baku.

Na een wekenlange pauze kijkt Max Verstappen er naar uit om eindelijk opnieuw te racen. Het beloven trouwens intense weken te worden met maar liefst vijf races op zes weken tijd. En die hectische periode begint dus in de straten van Baku.

“Het is fijn om terug te zijn! Het is een lange pauze geweest en ik kijk ernaar uit om weer te gaan racen. Baku is een uitdagende baan,” aldus Verstappen. “Omdat het een stratencircuit is met lange rechte stukken, geeft het ons meerdere opties qua vleugelafstellingen.”

Verstappen verwacht een mogelijk chaotisch raceweekend in Baku. Van chaos kennen de rijders ondertussen echter alles want ook in Australië verliep het raceweekend tumultueus.

“Het is ook het eerste sprintraceweekend van het seizoen, dus dat kan het misschien wat chaotisch maken. We moeten gewoon proberen het weekend goed te beginnen met een solide eerste vrije training. Laten we kijken wat we kunnen bereiken.”