“Naar welk team zou Lewis Hamilton dan gaan?”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het contract van Lewis Hamilton met Mercedes loopt aan het einde van 2023 af maar Guenther Steiner vraagt zich af waar de zevenvoudig wereldkampioen dan wel heen zou gaan als de onderhandelingen op niets uitdraaien.

De overeenkomst tussen Lewis Hamilton en Mercedes loopt aan het einde van dit jaar op zijn einde maar beide partijen hebben al aangegeven met elkaar verder te willen gaan. Van een verrassing kunnen we niet spreken, maar dat het nog zo vanzelfsprekend is als voor de verloren wereldtitel in 2021 mag ook niet gezegd worden.

Mercedes mag dan wel voor het tweede jaar op rij achter de feiten aanhollen maar bij de ‘betere’ teams zijn de plaatsen reeds ingenomen, zelfs bij Aston Martin. Dat heeft ook Günther Steiner gezien en hij vraagt zich dan ook luidop af waar Hamilton dan wel heen zou moeten.

“Waar zou hij heen kunnen? Eerlijk gezegd weet ik het niet,” aldus Steiner tegenover ‘Mail on Sunday.’ “Red Bull heeft alles op Max gezet. Max is hun man. Waarom zouden ze Max inruilen voor Lewis?”

“Het zou vermakelijk zijn! Maar als je een team leidt, wil je het publiek niet vermaken.”

“Je wilt jezelf vermaken door wereldkampioen te worden. Ik twijfel niet aan het vermogen van Lewis, maar ik zie het niet, omdat de andere top drie teams niet naar Lewis kijken.”

Vorig jaar was het allemaal Red Bull wat de klok sloeg na een periode van dominantie door Mercedes sinds 2014 en daar heeft Steiner ook, zoals gewoonlijk, zijn eigen kijk op.

“Je team kan niet altijd zomaar winnen. Formule 1 is geen Formule Mercedes! Mercedes had acht goede jaren en niets is voor altijd, zoals we allemaal weten,” legde hij uit. “Verrast zijn of niet accepteren dat je achteruit gaat vind ik heel vreemd.”

“Je moet hergroeperen en het opnieuw proberen, maar je kunt niet verwachten of eisen dat je de beste bent, omdat we het acht keer hebben gewonnen gaan we het nu negen keer winnen”.

“En hetzelfde geldt voor Lewis, die acht jaar lang in de beste of een van de beste auto’s reed en kampioenschappen won.”

“Je kunt niet altijd winnen, en ook hij verloor in die tijd het kampioenschap 2016 aan teamgenoot Nico Rosberg. Je team kan niet altijd winnen.”

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print