F1 experimenteert met tweedaags raceweekend in Imola

Het zal sommigen misschien ontgaan zijn tijdens de berichtgeving over de drie nieuwe races die aan de F1-kalender zijn toegevoegd maar het raceweekend in Imola zal slechts uit twee in plaats van drie dagen bestaan.


Het idee van een tweedaags raceweekend is niet nieuw. Sinds Liberty Media eigenaar van de Formule 1 is geworden probeert het de spektakelwaarde in de Formule 1 te vergroten en het idee van tweedaagse raceweekends lag al meermaals op tafel.

Zo werd er aan gedacht om dit jaar met één of twee raceweekends van twee dagen te experimenteren maar dat idee werd uiteindelijk aan de kant geschoven. Nu, met een serieus ingekorte en zeer intense F1-kalender, komt er dan toch een experiment met een raceweekend van twee dagen.

De GP van Emilia-Romagna op het Autodromo Enzo en Dino Ferrari vindt op 1 november plaats. Amper een week daarvoor vindt op het circuit van Portimao de GP van Portugal plaats. Door het raceweekend in Imola een dag in te korten wil de Formule 1 de teams een dag extra de tijd geven om de ruim 2 400 kilometer tussen Portimao en Imola te overbruggen.

Het exacte tijdsschema van het raceweekend op het Autodromo Enzo en Dino Ferrari moet de FIA nog bekendmaken. Het belooft alvast net als de F1-kalender intens te worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print