Lewis Hamilton waarschuwt F1-fans: “Blijf thuis, kom niet naar Silverstone!”

Zesvoudig F1-kampioen roept de Britse F1-fans op om tijdens de twee Britse F1-races niet naar het circuit van Silverstone te komen.


Toen Hamilton tijdens het raceweekend in Hongarije gevraagd werd naar de waarschuwingen die de polite verspreidde liet hij verstaan “dat het niet aan hem was om te zeggen wat de mensen moesten doen”. Een kleine week later klinkt een enigszins andere boodschap.

Volgende week zal Hamilton tijdens de Britse GP niet kunnen rekenen op de vele Britse fans die hem op het circuit van Silverstone naar de overwinningen willen schreeuwen. Het risico bestaat dat F1fans toch naar het circuit afzakken om bolides te spotten of gewoon het geluid van de wagens te aanhoren.

Lewis Hamilton heeft voor de Britse fans echter een duidelijke boodschap: “Kom niet naar Silverstone”. Hamilton doet die oproep samen met de politie.

“Ik probeer de mensen gewoon aan te moedigen om afstand te bewaren en thuis te blijven,” aldus Hamilton tegenover ‘Motorsport.com’.

“Ik begrijp dat mensen graag naar het circuit willen komen en van op afstand alleen al het geluid van de wagens willen horen. In groep is dat echter niet verstandig. Ik zou het niet aanraden.”

De politie liet ook al duidelijk verstaan dat de toegang tot het circuit van Silverstone erg beperkt zal worden. Er zullen heel wat controles plaatsvinden: “Het is niet toegestaan aan F1-fans om in de buurt van het circuit te komen.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023