F1 grijpt in na klachten over ‘onaanvaardbaar gedrag’ en seksuele intimidatie op Red Bull Ring

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na meerdere klachten van ‘onaanvaardbaar gedrag’ waarvan fans op de Red Bull Ring slachtoffer zijn geworden heeft de Formule 1 laten weten in gesprek te gaan met de organisatie van de GP van Oostenrijk alsook de beveiliging op het circuit. Daarnaast kwam het ook met een statement waarin het gedrag veroordeeld werd.

Op de sociale media doken getuigenissen op van verschillende vrouwelijke fans die het slachtoffer zijn geworden van seksueel overschrijdend gedrag. Daarnaast zouden ook heel wat fans geïntimideerd zijn en dat via beledigingen, grof taalgebruik alsook homofobische en racistische uitlatingen.

“We zijn gewezen op berichten dat sommige fans het slachtoffer zijn geworden van onaanvaardbare commentaren en opmerkingen tijdens het event,” zo luidt het in een statement.

“We hebben dit aangekaart bij de promotor en de security en zullen in gesprek gaan met de personen die de meldingen gedaan hebben, we nemen dit zeer ernstig.”

“Dit soort gedrag is compleet onaanvaardbaar en zal niet getolereerd worden. Al de fans moeten met respect behandeld worden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print