Sebastian Vettel krijgt boete van 25 000 euro omdat hij de rijdersbriefing vroegtijdig verlaat

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Na de sprintrace op zaterdag moest Sebastian Vettel zich bij de stewards melden omdat hij op vrijdag de rijdersbriefing vroegtijdig verlaten had.

Naar verluidt raakten op vrijdag tijdens de rijdersbriefing de gemoederen verhit over een aantal regels en de de manier waarop ze worden toegepast. Daarop stormde viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel uit de meeting en dat heeft hem een boete opgeleverd van 25 000 euro.  

“De rijder, Sebastian Vettel, verliet de rijdersvergadering die op vrijdag 8 juli om 19.30 uur werd gehouden zonder toestemming en uitte zijn frustratie over de vergadering,” luidt het in een verklaring van de FIA.

“Rijders zijn niet vrij om te vertrekken wanneer ze willen, dit is een overtreding van de aanwezigheidsplicht. Rijders op dit niveau zijn rolmodellen voor elke rijder over de hele wereld en naar de mening van de stewards voldeed Vettel in dit geval niet aan die norm.”

“Vervolgens had Vettel een ontmoeting met de racedirecteur, die de stewards meedeelde dat Vettel zich zonder voorbehoud verontschuldigde en dat ze verder een zeer constructief gesprek hadden waarin de onderwerpen van de meeting en meer aan de orde kwamen.”

“De stewards stellen vast dat er sprake is van een overtreding, die niet zonder straf kan blijven, maar dat er op basis van het verslag van de racedirecteur verzachtende omstandigheden zijn.”

“Daarom bevelen de stewards een boete van 25 000 euro, die wordt opgeschort voor de rest van het seizoen 2022, onder voorbehoud van een overtreding van artikel 20.1 van de FIA Formula One Sporting Regulations of van artikel 12.2.1 f) van de International Sporting Code (ISC).”

De Aston Martin-rijder zal de 25 000 euro dus enkel moeten betalen indien hij tijdens de rest van het seizoen nog een rijdersmeeting zal missen of wanneer hij het bewuste artikel van de ISC overtreedt dat luidt: “Alle woorden, daden of geschriften die de FIA, haar organen, haar leden of haar kaderleden, en meer in het algemeen de belangen van de motorsport en de door de FIA verdedigde waarden, moreel hebben geschaad of schade hebben berokkend.”    

Vettel beleeft een moeilijk weekend op de Red Bull Ring, op en naast het circuit. Vrijdag kwalificeerde hij zich op de laatste plaats voor de sprintrace van zaterdag, een race waarin hij na een contact met Alex Albon in de grindbak belandde en uiteindelijk vroegtijdig opgaf.  

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print