“F1-piloten zouden niet moeten kiezen tussen hun gezondheid en performance”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

AlphaTauri-rijder Pierre Gasly heeft felle kritiek geuit aan het adres van de FIA dat volgens hem het porpoising-probleem moet zien op te lossen. Als rijder moet je nu immers kiezen tussen je gezondheid of een snellere F1-bolide.

Gasly ervaart zelf hoe hij als rijder moet kiezen tussen een betere afstelling van zijn wagen en daardoor ook meer fysieke ongemakken, of een tragere wagen en minder pijn en ongemakken.

“Het team vraagt me of het oké is dat we de afstelling compromitteren en ik compromitteer mijn gezondheid voor de performance. En dat doe ik altijd want ik ben een racepiloot en ik ga altijd voor een zo snel mogelijke wagen,” aldus Gasly.

“Ik vind echter niet dat de FIA ons in een hoek moet duwen en ons moet laten kiezen tussen onze gezondheid en performance.”

“Dat is tricky en duidelijk niet vol te houden. Dat is wat we besproken hebben tijdens de rijdersbriefing en waarop we hen aangesproken hebben. We willen dat er een oplossing wordt gevonden zodat we op 30-jarige leeftijd niet met een wandelstok eindigen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print